Skip to main content

A new south stand for Bath Rugby

The 2018 Basil Spence winning design transforms Bath Recreation Ground into a wellbeing hub at the heart of the city centre.

Basil Spence 2018

The annual Basil Spence project is our flagship design competition for final-year architecture and civil engineering students. Lucie, Dom, Jack, Holly and Rory's design for a new south stand at Bath Rugby Ground features a flowing open concourse and a roof inspired by Bath Abbey. Flexible consultation rooms allow the site to be used outside of match fixtures.

‘We named our project 'Stitch' because this not only represented our design intent of tying together the views, place and people of Bath, but it also describes the very project that has brought us closer both as a team of designers and a group of friends.’
Dom Wong BSc Architecture (2019)

Basil Spence designs

Read other case studies about previous Basil Spence projects.


See the project on display at our final-year show

The Bath Architecture Exhibition Join us on Friday 5 June at 5pm in 4 East South on levels 2 and 4.